Elbilsservice

Elbilsservice till din laddbara bil.

Elbilsmarknaden har genomgått en dramatisk utveckling under de senaste åren. År 2022 stod elbilar för var tredje nyregistrerade bil i Sverige. Förväntningarna för 2023 är ännu mer imponerande, med en beräknad andel på hela 65% av alla nya bilar som kommer att vara laddbara. Av dessa förväntas 40% vara helt eldrivna, medan resterande 25% kommer att vara hybridbilar.

Vi tänker på dig och din laddbara bil.

Nya laddbara bilar, så som hybrid eller elbilar så måste även dem utföra service. Dessa bilar har oftast längre intervallservice men även nya elbilar & hybrid bilar har slitage på broms, fjädrar, drivaxlar med mer. Vi tar hand om bilen från topp till tå och informerar dig om allt gällande din nya bil.

Vad som ingår i elbilsservice:

Standard i en service kan följande ingå:

  • Byte av kupefilter
  • Byte av bromsvätska
  • Kontroll av komponenter
  • Felsökning OBD system
  • Kontroll / avläsning av bilbatteriet
  • Chassikontroll (vindruta/rost/stenskott)
  • Kontroll av broms & däck
Elbilsservice

4 snabba frågor…

Får alla utföra service på elbilar
Nej alla får inte utföra service på ladd/elbilar. Dessa verkstäder måste ha utbildad personal som kan hantera elbilar men det behövs även att verkstan har investerat i utrustning som kan mäta & reparera dessa bilar.

Hur fungerar en elbilsservice?
Precis som alla andra bilar, kräver elbilar regelbundet underhåll. Skillnaderna jämfört med konventionella bilar som går på diesel eller bensin är dock påtagliga. I en elbil behöver du inte byta motorolja och slipper oroa dig för dyra kamremsbyten. Det beror på att elbilar inte har en förbränningsmotor. Dessutom har elbilar färre rörliga delar som slits, vilket vanligtvis resulterar i lägre servicekostnader.

Hur ofta måste jag göra service på min elbil?
Ett vanligt serviceintervall för elbilar är årligen, även om detta kan variera mellan olika biltillverkare och modeller. Serviceindikatorn i bilen är din pålitliga guide och talar om när det är dags för service. Den här indikatorn är anpassad till specifika underhållsbehov för din elbil och hjälper dig att upprätthålla dess prestanda och säkerhet på bästa sätt. Tack vare den årliga servicen och den tydliga indikationen kan du hålla din elbil i toppskick och förlänga dess livslängd.

Vad är skillnaden mellan elbil och hybrid?
Den mest betydande skillnaden ligger i drivkraften: elbilen är enbart eldriven, medan hybriden kombinerar två energikällor, el och bensin eller diesel. Denna dualitet innebär att en hybridbil delar likheter med konventionella förbränningsbilar, då den har både en förbränningsmotor och en elmotor. Som ett resultat har hybridbilar generellt sett ett något större servicebehov eftersom båda motorerna kräver underhåll.

Läs mer på Mekonomen.se