Bromsbyte

Bromsbyte till ett fast pris.

Vi tänker på det som är viktigt för din bil, så du som kund kan ha ett så tryggt billiv som möjligt. Vi ser till att din bil har den optimala bromsverkan både inför sommaren och speciellt hala vintern.

När ska man göra ett bromsbyte?

Genom att ha service hos oss på Mekonomen Idrottsvägen går vi alltid igenom säkerhetskontrollerna på bilen, detta omfattar däck, bromsar, bromsvätska, stötdämpare/fjädrar. När vi ser dåliga eller slitna belägg, byts dessa alltid ut då dåliga bromsar påverkar bromssträckan och ökar risken till trafikolycka.

Vad ingår i ett bromsbyte:

Förutom att vi går igenom bilens bromssystem som bromsrör, bromsvätska, bromssköldar med mer så går vi igenom följande:

  • Bromsbelägg
  • Bromsskivor
  • Bromsvätske-kontroll
  • Slitagevarnare
  • Bromsok & bromsokshållare

Vad kostar det att byta bromsar?

Priset varierar alltid, detta från bil till bil. Alla bilar har olika modell-system av bromsar, vissa har bromstrummor andra bromsskivor. Detta kan både variera från beläggbyte från 1000kr till dyrare reparationer upp mot 1000-tals kronor där hjullager etc måste bytas.

bromsbyte

Att tänka på…

Det är viktigt att bromsarna fungerar och att bilen är trygg både för dig och andra trafikanter. Tänk på att boka tid i godtid för att inte dra ut på slitage av bromsarna. Desto tidigare man byte belägg så sparar man på att byta bromsskivorna på bilen om dem ser bra ut.