Service & Reparation

Bilservice

Hos oss får du alltid kvalitetsservice och reservdelar från Mekonomen till bra priser, oavsett om din bil drivs av bensin eller diesel. Som en bilägare vet du förstås att regelbunden bilservice förlänger din bils livslängd och ger dig ett mer problemfritt bilägande. En bra tumregel kan vara att kontrollera bilen inför vintern och sommaren eller innan du ger dig ut på semestervägarna. Vi kan också utföra anpassad bilservice efter servicebok eller elektroniskt intervall.

Felsökning

Lyser motorlampan? Luktar det bränt? Oroa er inte, vi hjälper er med en felsökning av bilen. Vi hittar felet, tar fram offert för att laga problemet och uppdaterar kund utifrån vad vi hittat. Vi felsöker även bilen med diagnostik utrustning för att hitta dolda fel.

Få hjälp med din bil

Boka en tid redan idag för er bil.

Ett kopplingsbyte/svänghjulsbyte är absolut inte man gör själv. Detta kräver extremt mycket tid då främsta arbetet innebär att plocka ner växellådan i motorn. Här krävs det tid, utbildning och möjligtvis specialverktyg för bytet. Läs mer om hur vi kan hjälpa er med kopplingsbyte.

kopplingsbyte

Ett kamremsbyte är inget man gör själv, utan något man vanligtvis överlämnar till utbildad bilverkstad. Arbetet omfattar oftast nedmontering av motorns framsida och har man inte kunskap inom området så riskerar man göra störra skador på motorn. Det kan även krävs olika specialverktyg för att kunna utföra jobbet. Läs mer om kamremsbyte

kamremsbyte

Bromsarna är det som oftast får en besiktningstvå på bilprovningen. Det uppstår oftast rost på bromsarna även att bromsarna slits ut ofta då det alltid används då fordonet är i drift. Läs mer om bromsbyte & bromssystemet här.

bromsbyte

Ett byte av avgassystemet eller reparation av läckage i avgassystemet är allt vanligare punkter från bilprovningen. Det uppstår oftast rost & skador på avgassystemet som gör att det knäcks eller helt enkelt läcker i avgasmätningarna. Läs mer om hur vi kan hjälpa er göra en reparation av avgasystemet.